Software AG internationale User Group volgens klanten zeer nuttige ervaring

Diverse drukbezochte sessies met waardevolle presentaties en discussies over onder andere DevOps, API-management en het ARIS-platform kenmerkten dit jaar de internationale User Group-conferentie van Software AG. Na Rotterdam, was het Duitse Dresden vijf dagen lang het onderkomen voor de gebruikersgroepen van Software AG. Zo’n vierhonderd deelnemers van meer dan tweehonderd ondernemingen uit 36 landen namen deel. Enkele van de aanwezige klanten: Johnson & Johnson, Lufthansa AG, Philips, ABN AMRO, Rabobank, Rijksdienst voor het Wegverkeer, BMW, AXA, Europese Commissie, Daimler, DSM, Vopak en Adidas.

Er waren keynote-sessies door CTO dr. Wolfram Jost en CCO Eric Duffaut. De Adabas, Natural, webMethods, ARIS en Alfabet user groups kwamen samen in eigen, product-specifieke sessies. Naast presentaties, live demo’s en discussies, was er voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen en ideeën uit te wisselen, onder andere met de aanwezige internationale productexperts van Software AG.

Open atmosfeer

De aanwezigen deelden ervaringen in een erg open atmosfeer. Zo was daar het indrukwekkende verhaal van Ludwig Balmer van het Gouvernement du Grand-Duché du Luxembourg. Het gouvernement heeft een compleet raamwerk geïmplementeerd, dat zorgdraagt voor een compleet model-gestuurde implementatie en de publieke administraties ondersteunt.

Er was natuurlijk ook aandacht voor ‘lessons learned’, waarbij met name het belang van testen nog eens goed duidelijk werd. Gelukkig zijn er in de webMethods-omgeving tegenwoordig voldoende tools en technieken aanwezig om daarbij te helpen. Het was geen verrassing dat er veel belangstelling was voor de webMethods DevOps-editie. Daarmee kan functionaliteit niet alleen meer agile ontwikkeld en in productie genomen worden, maar helpt het ook om in een veel vroeger stadium functionaliteit te testen en daardoor eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken.

API-management

Een ander thema dat centraal stond, was API-management met de bijbehorende ideeën en oplossingen. Waar we tegenwoordig allemaal met DevOps, agile en time to market worden geconfronteerd, sprong wat mij betreft de sessie eruit waarbij werd benadrukt dat er wel degelijk een onderscheid te maken is tussen apps en API’s op verschillende niveaus (front end, mid office en back end), waarbij verschillende aanpakken succesvol blijken. Daarnaast is er verschil tussen Digital-enabling APIs, Process-APIs en System-APIs. Geen ‘one size fits all’ dus.

Nieuwtjes aan het ARIS-front waren er ook volop. Het ondersteunen van de ‘customer journey’ is een goed voorbeeld van nieuwe functionaliteit in het ARIS-platform. Daarnaast waren er mooie voorbeelden van toepassingen die de resultaten vanuit het ARIS-platform nog dichter bij de eindgebruiker brengen, bijvoorbeeld het met behulp van ‘mobile’ ondersteunen van cargo operations bij Lufthansa, en het in een versimpelde vorm brengen van de werkinstructies in een offshore-omgeving bij Maersk Drilling.

Wij zijn overigens niet de enigen die de conferentie als succesvol bestempelen, klanten beoordeelden het nut van de conferentie met een 8,9.

One Response

  1. Wilfred Harbers
    Wilfred Harbers at |

    Mooi verslag van de internationale Software AG gebruikersdagen, met focus op hoe klanten webMethods, ARIS en Alfabet zoal inzetten. Dank je Johan !

    Reply

Leave a Reply