Software AG bevestigt hogere Q3 resultaten

  • Totale omzet vierde kwartaal van 2015 is 215,9 miljoen dollar
  • Totale omzet toegenomen met 5 procent
  • Omzet uit onderhoud stijgt met 8 procent
  • Omzet uit licenties stijgt met 7 procent
  • Omzetvoorspelling fiscaal jaar 2015 naar boven bijgesteld 

Den Haag, 28 oktober 2015 Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) bevestigt de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2015. De totale omzet van het bedrijf nam toe met 5 procent tot 215,9 miljoen dollar. De omzet uit onderhoud verbeterde met 8 procent jaar-op-jaar en de verkoop van licenties nam toe met 7 procent. Deze groei komt op het conto van de productlijnen Adabas & Natural, die met 9 procent groeide, en het Digital Business Platform, dat garant stond voor 7 procent groei. Onder het Digital Business Platform vallen alle producten voor digitale transformatie en process excellence, te weten ARIS, Alfabet, Apama, Terracotta en webMethods. Winst voor rente en belastingen (EBIT) steeg aanzienlijk in het derde kwartaal van 34 naar 36 procent wat overeenkomt met 66 miljoen dollar naar 67 miljoen dollar.

Op basis van de ontwikkelingen in de eerste negen maanden van dit jaar en de projectpijplijn voor het vierde kwartaal, stelt Software AG zijn omzetvoorspelling voor het fiscale jaar 2015 bij naar boven.

Voor het volledige Engelstalige persbericht met een verklaring van de cijfers: Software AG Financial results Q3 Release_EN_final.

Leave a Reply